Přeskočit na hlavní obsahPřeskočit na vyhledáváníPřeskočit na menu


Vložit inzerát ZDARMA


Zaregistrujte se zdarma

Moje inzeráty




Hlavní stránkaTerarijní zvířataDaruji týdenní oblovky síťované - africký šnek - Středočeský kraj

Daruji týdenní oblovky síťované - africký šnek

Nabídka - [08.08. 2013] Smazat / Editovat / Topovat

Nenáročný obyvatel terária, skvělý dárek pro děti. Doporučuji chov minimálně dvou oblovek. Jsou to velice kontaktní zvířata a samotou strádají. Vyskytuji se na trase Praha – Dobříš, není problém osobního předání.

Chov je velice snadný. Potřebujeme terárium nebo jakoukoliv jinou větší skleněnou nádobu. Jako substrát můžeme použít rašelinu, nebo kokosový substrát (lignocel), který lze zakoupit ve zverimexu (cena kolem 30 kč).

Oblovky vyžadují vlhko (vlhčí se každý den rozprašovačem na kytky, ideální je miska s vodou) a teplo. Teplotu udržujeme mezi 20 – 25°C, při nižších teplotách přestávají být oblovky aktivní, zahrabají se a hybernují. Nepotřebují žárovky ani zářivky. Substrát je třeba alespoň jednou měsíčně vyměňovat.

Oblovky jsou býložravé. Nejraději mají salát, listy pampelišek, ovoce (hlavně jablka), doslova milují okurky, ale nepohrdnou ani jinou zeleninou .Můžete je krmit zbytky zeleniny z kuchyně, bramborami, vařenou či syrovou mrkví apod. Naprostou nezbytností pro správnou tvorbu ulity je sépiová kost - vápník. Při nedostatku vápníku si oblovky buď samy sobě nebo navzájem obrušují ulity.

Pokud máme páreček dochází vždy k rozmnožování, protože oblovky jsou hermafroditi. Šnečkové se vylíhnou po 10 – 14 dnech a to kolem 150 kusú, je tedy ideální vajíčka vybrat a zničit zalitím vařící vodou anebo rozmačkat a kaši můžete předložit dospělím, naberou po ní sílu. Nevyhazovat do koše nezničená, protože by se u nás mohli přemnožit.

Jméno: Martina Mikulecká
Kontakt: Kontakt formulářem
Telefon: +420733595570
WWW:Pouze u topovaného inzerátu
Lokalita: Středočeský kraj
Cena: Zdarma
Již vidělo: 4053 lidí

Všechny inzeráty uživatele
Označit špatný inzerát
Označit chybnou kategorii inzerátu
Vytisknout inzerát
Doporučit kamarádovi


Ve fotogalerii není žádna fotografie. Uživatel k inzerátu nepřiložil fotografie.


Kontaktujte inzerenta



Vyberte si město



TOPlist